sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Skandinaavisia dekkareita

Saikulla vuokrasin kolme leffaa kolmeksi päiväksi: Beck - Houkutuslintu, Wallander - Ennen routaa ja Veum - Kirjoitus seinässä. 


Puolivahingossa eksyin YLE1:n esittämälle Varg Veum-dekkarileffasarjaan, tosin liian myöhään. Ehdin telsusta katsoa vain Kuolleet enkelit ja Nainen jääkaapissa-filmatisoinnit, mutta tykkäsin! Ei kai se kovin yllättänyt, Jo Nesbøn kirjat ahmineena norjalaiset maisemat ja synkkyys viehättivät. Jostain pitäisi nyt siis löytää loput elokuvat (niitä löytyy mainittujen lisäksi vielä viisi ja elokuvia on kai vielä kuusi tuloillaan) ja ylläpitää Norja-intoilua :).


Wallandereja (tai Beckejä, ei ihan ollut keskittyminen huippussaan ATM) on joskus tullut vilkaistua telkkarin myöhäisilloissa ja ostinpa Mankellin ekan kirjankin Wallanderin seikkailuista. Teksti ei hirveesti koukuttanut. Mutta leffa toimi jo paljon paremmin! Ja mikä kätevintä, ainakin ensimmäiset 13(!) elokuvaa taitavat löytyä ihan lähivuokraamosta. Plus, Wallandereja näytetään uusintoina viime syksyltä nyt. Tänään tulee Kuriiri, viime viikon Syyllisyyden katsoinkin jo BooxTV-sovelluksen kautta iPhonella (oli ihan pakko kattoo Shooter Neloselta). Aika oiva sovellus muuten!


Martin Beckin seikkailut ei ainakaan käynnistyneet kollegojensa lailla. Erityisesti jäi teennäinen kuva Gunvald Larssonin väkivaltaisen yksiulotteisesta hahmosta. Mutta voi nuitakin katsoa jos eteen sattuu tulemaan, bergeniläisen ja ystadilaisen herrojen toimintaan palaan joka tapauksessa. 

Ei kommentteja: