lauantai 18. kesäkuuta 2011

Reilireissu 2010 : Slovenia







8.7.2010
Ljubljana rules! "Emäntämme" haki meidät eilen asemalta ja näytti kaupunkia, nähtiin musiikkiakatemia jossa hän opiskelee ja käytiin kaupungin linnassa ihailemassa maisemia hieman korkeammasta perspektiivistä (plus kokemassa huikea 3D-esittely kaupungin historiasta ;). Hieman oli väsymystä ilmassa joten siirryimmä lounaan jälkeen ystävällisen majoittajamme kotiin lepäilemään.


Illalla kierrettiin hieman kauppoja ja katsottiin Saksa-Espanja-peli erään baarin "terassilla". Taisi olla eka kerta kun katsoin kokonaisen jalkapallopelin alusta loppuun! Tänään aamupäivällä käytiin asemalla kysymässä paikkalippuja Padovaan, mutta rouvashenkilö lipunmyynnissä kertoi jotta Italiassa onkin lakko! "Emäntä" oli meidän pelastajamme ja soitti palvelupisteeseen, tuloksena reitti Padovaan yöjunalla Villachin (Itävalta) kautta. 


Kaiken juna-aikataulu-, hostellivarausnettivääntämisen jälkeen pääsimme lähtemään luolaretkelle. Noin tunnin ajomatkan päässä Ljubljanasta sijaitsee Postojnan luolasto. Yhdistetty kiertoajelu/kävely maksoi aikuismaiselta persoonalta (eh heh) 20€, mutta kylläpä sanoisin että oli hintansa väärti. Ensin mennä viiletettiin minijunalla syvemmälle luolastoon, jossa oli sitten kävelykierros oppaan kanssa. Opastuksia löytyi melko kattavasti eri kielillä, meidän oppaallamme oli kylkiäisenä todella vahvan ärrän maustama aksentti. Koko kierros kesti noin puolitoista tuntia ja loppupuolella alkoi jo vilu hieman vaivata (lämpöä riitti kahdeksan asteen verran). Luolamiehistelyn jälkeen söimme eväät parkkipaikalla ja kävimme vielä katsomassa Predjaman linnaa. Huikealla paikalla ja kohde oli pyöräilijöiden suosiossa. Melkein jännitti mutkaisilla pikkuteillä kurvaillessa. 


Ljubljanaan päästyämme kävimme uudelleen rautatieasemalla tarkoituksena varata paikat yöjunaan Italian puolelle. Mutta tietenkin juna oli täynnä eikä (tällä kertaa) turistipisteen rouva neuvonut sen enempiä Italiaan pääsemisessä. Joten sittenpä vietimme taas muutaman hetken interneetin ihmeellisessä maailmassa ja arvoimme seuraavaksi kohteeksi Innsbruckin. Vääntämisen innoittamaa lievää tympääntyneisyyttä helpotti emäntämme kutsumat ystävät ja lettukestit :). Sloveniaan täytyy joskus palata vielä uudelleen, maisemat ovat hienoja ja paljon jäi vielä näkemättä. Hvala Slovenia :)!

Ei kommentteja: