tiistai 28. kesäkuuta 2011

Reilireissu 2010 : Italia

Padovastakin löytyi kanaali
@ Venetsia


Veronan amfiteatteri
"Julian talon" porttikongin rakkaudentunnustuksia
Veronan muurikehää
Hanurit rivissä Padovassa
@ Milanon keskusrautatieasema
13.7.2010


Junassa kohti Sveitsin maata on runsaasti väkeä. Onneksi meillä on paikkaliput, ei tarvinnut koluta vaunuja läpi vapaitten istuinten etsinnöissä. Yhteishinta paikkalipuille välille Padova-Arth Goldau oli 20€ per nenä. 


Padovassa olimma siis kolme yötä kaupungin ainoassa hostellissa. Samaan aikaan majoituksessa oli myös joku nuorisokuoro, ihan hyvältä kuulosti reenit lauantaina. Hikeä on pukannut vuorokauden ympäri, lämpötila on päivisin ollut 30 asteen paremmalla puolella pitkälti. Hostellin WiFi on mahdollistanut myös Suomen säätietoisuuden, lämmintä on vissiin sielläkin. Italia on osoittautunut mieluisaksi maaksi, niinkuin aika monelle muullekin turistille. Sunnuntaina kävimme Venetsiassa, jossa oli väkeä pienen maan verran. Seikkailtiin pikkukujilla (onneksi oli niitä nuoliopasteita San Marcolle) ja hieman tehtiin ostoksia (mm. kaksi karnevaalijulistetta) sekä käytiin ottamassa "pakolliset kuvat" San Marcolla. Käveltyä tuli aika kiitettävän paljon, hikoiltua ehkä enemmän. Junailtiin takaisin Padovaan ja suihkun kautta seuraamaan MM-kisojen finaalia kaupungin keskusaukion screeniltä. Tauolla siirryimme kävelykadun kahvilabaariin jatkamaan katselua. Tähän astisen elämäni kolmas jalkapallopeli oli kyllä tylsin, mutta onneksi se saatiin päätökseenkin.


Maanantaina kohteena oli Verona, jossa kiersimme keskustan lisäksi hieman kiertoteitä. En enää koskaan ehdota mitään suuntaa pohtimatta asiaa ensin pitkään ja hartaasti, kartan ja kompassin kera, ja sittenkin jätän mölyt mahaani. Mutta onneksi päästiin takaisin rautatieasemalle ja seuraava junakin oli olemassa... Veronassa käytiin siis areenalla, jossa kesäkuukausina esitetään oopperaa. Vaikuttava paikka ja olisi kyllä mukava päästä sinne joskus oopperaa kokemaan. Seikkailujen ansiosta maanantainkin kävelymatkat olivat tuntuvia ja hostellille päästyä otettiin ilta ihan vaan oleskelun kannalta. Kuorolaiset(?) mölysivät onneksi pitkään ja ilma oli taas hikisyyttä edistävä (kaikki yöt on nukuttu huoneen ovi ja ikkuna auki, mutta ei sekään liikaa olotilaa helpota) joten kovin pitkistä unista ei tarvinnut huolta kantaa. Mutta onneksi sitä alkaa olla jo aika tottunut puoliväsyneeseen olotilaan, ja ei tässä tarvitsekkaan mitään matikkaneroa esittää... 


Meillä oli siis kuuden hengen huone, jossa meidän lisäksi yöpyi japanilainen, Englannissa asuva Ai ja ekana yönä belgialainen Mariliis (kirjoitusasusta ei tietoa). Tänään kierrettiin hieman Padovaa ja otettiin kuvia sekä uskaltauduttiin tramin kyydillä rautatieasemalle (grannies gone wild!). Tarvitseeko hikilitroja taas mainitakkaan... Italialaiset kengät ja laukku jäi vielä hankkimatta, pitänee siis tännekin palata. 

Ei kommentteja: