lauantai 14. toukokuuta 2011

Viis viisuista!

Euroviisuja on tullut seurattua penskasta asti. Oli aina huippua kun sai valvoa myöhään ja kattoa kisoja, olkkariin levitettiin vuodesohva jotta pystyi saumattomasti siirtymään unten maille laulutunnelmista.


Muistissa on hyvin vielä se aika kun Suomen karsinnoista lähtien esiinnyttiin ison orkesterin kanssa, oi niitä sovituksia ja modulaatioiden todellista vaikuttavuutta! Ekana voisi heittää muistoista Ultra Bran osallistumisen vuonna 1998. Vaikka UB ei Suomea edustamaan päässytkään, toteutui minun mielestä tuossa biisissä juuri hyvän "euroviisun" periaate: biisi jää elämään. Samaa ei voi sanoa monestakaan viime vuosien voittajista...


Lähihistoriassa on tullut järjestettyä kisakatsomoja (mm. Lordin voittovuonna meiän suosikki oli Ukraina) ja meikä on usein perehtynyt Suomen esikarsinnoista lähtien aiheeseen. En tiiä mikä niissä kiehtoo, ehkä hassuus ja höpsöys yhistettynä ajoittain löytyviin helmiin...? :)




Tänä vuonna en ihan kaikkia Suomen ehdokkaita nähnyt, mutta voittajaksi päätynyt Paradise Oscar oli ihan passeli valinta. Semifinaalit on nyt katsottu ja suoraan finaaliin päässeiden maiden edustajien nettivideot tutkittu. Top 5 saattaisi mennä näin:




5. Bosnia-Herzegovina
Yllätti, tykkäsin biisistä ja esiintymisestä. Pikkasen sedän ääni kärsi ja vire heitteli, mutta enihau, tervetullos top vitoseen!




4. Unkari
Hyvä esitys, ei tullu niin teennäinen fiilis kuin muista vastaavista mollidiskohumpista. Laulussa taasen vireongelmia, jotka tuntu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus kisaesityksissä.






Jaettu 3. Tanska
Plagioitu tai ei, sointukierto on vuosisatoja kestänyt ja hyväksi havaittu. Esityksessä on meininkiä 30 Seconds to Mars- ja My Chemical Romance-bändeiltä. Hyvin ovat MTVnsä opiskelleet poitsut.




Jaettu 3. Serbia
Kiva soul-fiilis, semifinaalin taustanäytön psykedelia ei tosin miellyttänyt. Kivasti stailattu myös tytsyt mod-tyyliin.




2. Suomi
Erottui edukseen ekoissa semifinaaleissa kaiken pintaliitohumpan keskellä. Hieno, yksinkertainen esitys. Herra vaikutti luontevalta lavalla.


1. Saksa
Juu, meikään uppos tämä biisi. Ainakin musiikkivideomuodossa. Tietty jos tämäniltanen esitys on kammottava, oon valmis vaihtamaan Paratiisi-Oskun voittajasijalle :). Tykkäsin kyllä viimevuotisestakin Lenan biisistä ja esityksestä, liekö siis passeli valinta Saksan varmistella(?) sijoituksiaan...

Ei kommentteja: