perjantai 20. toukokuuta 2011

Vain pakki puuttuu

Kollegoistani 60% on mukana Kilometrikisassa ja henkilökohtaisia kilometrejä on kertynyt 11 päivässä 147. Tänään intoonnuin auringosta ja työmatkan jälkeen käväisin vielä vapaaehtoisella pyörälenkillä. Ei oo tullut hirveästi pyöräilyä harrastettua kuin paikasta a paikkaan b siirtymisissä, mutta mukavaa oli päästellä menemään. 

Lähdin ilman sen kummempia reittisuunnitelmia, ainoina reunaehtoina lyhyys (ei ollut tankkausta ja muuta varustusta suunniteltu tunteroisten mankelointia silmälläpitäen) ja pohjois-etelä-suunnan noudattaminen (melkoisen navakka tuulonen kävi taas mereltä). Soukkailin sitten suunnilleen opasteiden mukaan kahdeksan kilsan lenkin 26 minuutissa ja ajattelinpa huomenna kokeilla muunnelmaa samasta suunnasta. Ainut miinuspuoli lenkissä oli tuntemukset silmissä: tuuli tuntui tunkevan jokaikisen siitepölyhiukkasen verkkokalvoilleni. No, onneksi löytyi vielä tukeva paketillinen antihistamiinia.

Jos joskus jaksaisi voisi laskea kuinka paljon on säästänyt bussimatkoja pyörän ansiosta. Tuo Helkama maksoi tosin kiitettävästi silloin kun sen reilut kolme vuotta sitten ostin (yritin bongata netistä kuvaa, mutta ei näytä mallia olevan enää valmistuksessa! lähin vastaava olisi varmaan Kaunotar), mutta päivääkään en vaihtaisi pois :). Vasta kun oli uudella pyörällä ajanut, tajusi kuinka kauhea vanha oli. Meikkiksen pyöryli saa sekä kevät- että syyshuollon ammattiliikkeessä, talvet mennään tietty nastarenkaalla (edessä). Uudet pyöräilyyn passaavat kuorihousut tmv. pitäisi hankkia, mutta muuten on melko halpaa touhua autoilun kustannuksiin verrattuna.

Vaiks oma pyörä onkin nätti ja ihana, miellyttää kyllä esim. tuo uusi Helsinki silmää. Ja sähköavusteinen Jopo ois aika hauska...?? Voiskohan sitä alkaa joskus keräilemään kivoja pyöriä niinku jotku keräilee autoja :).

Kuva Helkama


Ei kommentteja: