sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Pientä pintaremppandaalia















Porukoitten avustuksella tuli tehtyä muutama pintasilaus eteisen ja kylppärin tienoille. Seinät pestiin maalipesulla, reiät paklattiin ja holvikaariseinälle tehtiin paikka Ässätexistä. Kuvio tosin osoittautui sitten suuremmaksi kuin alkuperäisessä... Tuossa on siis aiemmin ollut puolipaneeli ja yläosa seinästä on laitettu Ässätex-lasikuitutapetilla. Edellinen omistaja on repinyt paneloinnit pois ja yrittänyt vähän tapettiakin saada liikkeelle: tuloksena aika epämääräinen seinän pätkä. Eteisen pitkällä seinällä on ns. luovutettu ja laitettu vaan paperi(?)tapetti lasikuitutapetin päälle. Hyvin huomaa erilaisen pinnan sieltä tapetin alta. Mutta joo, kyllähän tuonkin paikkauksen huomaa viimeistään sauman kohdalta, mutta nyt siihen on suunnitelmissa magneettitaulu/lehtiteline silmää hämäämään :). Seinissä käytetty sävy on Tikkurilan Tuhka, holvikaariseinällä näyttää vaaleammalta vissiin valon johdosta...

Oven kävi herra Foremasta hakemassa maanantaiaamuna ja perjantaiaamuna se tuli takaisin. Se on siis pinnoitettu uudestaan ja sainpa kaupan päälle poratun reiän lukolle ja uuden kahvankin (jälkimmäistä en tosin olisi ehkä kaivannut ja tuo versio on kiinnitetty jollain pulteilla että enpä tiiä saako sitä nyt enää vaihettuakaan). Hakupalvelu maksoi 30€ ja pinnoituksen kanssa koko komeudelle tuli hintaa 118,80€. Uusia oviahan saa parhaimmillaan 60€, mutta niitä pitäisi muokata tuohon oviaukkoon sopivaksi. Ja toimiva massiivipuinen ovi: kannatetaan nyt kerrankin tätä kestävää kehitystä :). Plussat kyllä Foreman palvelusta, ainakin tämä autoton ihminen maksaa mielellään siitä että joku muu roudaa :).

Yllä lueteltujen toimenpiteiden lisäksi kylppärin kynnyksen ja parketin välinen kolo sai täytteen mäntyrimasta joka maalattiin valkoiseksi. Oven karmit maalattiin kans, ne olivat melko kulahtaneessa kunnossa. Eteisen kaapin ja ulko-oven välille pistettiin jalkalistan pätkä joka oli siitä puuttunut.

Seuraavaksi saisivat kyytiä varmaankin olkkarin ja keittiön verholaudat ja lastulevyseinät (ts. lisää Ässätexiä kehiin!) ja makkarin seinän voisi maalata. Mutta eka pitää kerätä taas voimia :). 

Ei kommentteja: