perjantai 1. huhtikuuta 2011

New York: koettua

Brooklyn Brewery
Täällä käytiin heti tokana päivänä. Oltiin sen verran ajoissa liikenteessä, että aikaa riitti kiertää Williamsburgia hieman: käytiin näköalapaikalla kattelemassa Manhattania, levykaupassa penkomassa levyjä ja kahvilassa bageleilla ennenkuin panimon ovet avautuivat. Paikka on aika pieni ja opastettu "kierros" nopeasti ohi. Mutta opas/baarimikko kertoi mielenkiintoisesti paikan historiasta ja panimon kehityksestä. Ja kun opastus oli ilmainen niin mikäs siinä! Nautimme vielä lagerit "tehtaanmyymälässä" joka alkoi täyttyä paikallisista(?) jo yhden aikoihin iltapäivällä. Musiikki oli yhtä lujalla kuin aamuyöllä sedulassa, jengi tilaa pizzaa varsin karusti sisustettuun baariin ja pelaa korttia. Jännä fiilis.

Näkymää ESB:n 86. kerroksesta
Empire State Building oli aikamoinen turistirysä ($21 86. kerrokseen), reitti hisseille kulki audiotour-, kartta- ja valokuvauspisteen kautta; pois pääsi vain lahjatavaraliikkeen läpi. Erehdyttiin audiotourit (siis kuulokkeen kautta opastettu kierros, näköalatasanteella oli eri numerot merkkaamassa eri näkymien "opastusta") ostamaan, tosin hintaan $5/2 kpl kun ei ollut enempää rahaa :D. Olisi siis kuulemma ollut $8/kpl... Mutta ei dollarit hukkaan menneet, faktat kaupungista olivat mielenkiintoisia. Mitä nyt pimeällä ei ihan niin hyvin osannut erottaa "vihreäkattoista rakennusta vasemmalla" jne. Tuuli oli melko raikas eli emme ihan kaikkia opastuksia kuunnelleet ulkotiloissa loppuun asti.


Billy Elliot

Phantom of the Opera
Billy Elliotin ja Phantom of the Operan lisäksi käytiin katsomassa Stomp Orpheum Theatressa. Kaikki kolme kerrassaan hyviä, jokainen omalla tavallaan. Stomp oli ehkä eniten mieleen, sai nauraa :). Liput olivat $59 paitsi Stomp $47,50. Majestic Theatre oli isoin kolmesta ja Phantom of the Operan tuotanto huikea: lavastuksessa oli käytetty varmaan kaikki teatterimaailman trikit! Teatterin suuruudesta johtuen paikannäyttäjien valokuvauskiellot jäivät suurelta osalta yleisöstä noudattamatta; Orpheumissa ja Imperialissa ei ollut puhettakaan edes omakuvan ottamisesta... Meillä ei ollut parhaimmat paikat, mutta ei myöskään huonoimmat missään teatterissa. Lippuihin saatiin alennusta jonkin verran ja kaikki näytökset olivat täynnä.
 
@ Coney Island
Juna Coney Islandin asemalla
Coney Islandilla käytiin lauantaina 12.3. Junamatka Brooklynin läpi kesti aika pitkään, kolmisen varttia (mentiin paljon hitaampaa vauhtia kuin Manhattanin syövereissä). Käveltiin rannalla, aurinko paistoi ja tuuli (tietysti). Coney Islandillakin oli huvipuistot ja karut vuokrakerrostalokompleksit samassa näkymässä, New York on tosiaan ns. konstailematon kaupunki estetiikassaan.



Ei kommentteja: