lauantai 10. maaliskuuta 2012

Esney!

Tällä viikolla on teemana ollut intonaation hakuammunta essän kanssa. Muistin barskafonin kanssa hyväksi (lue: hauskaksi) todetut "Disney Solos" ja "Disney Movie Hits" alttofonille. Hal Leonardin kustantamat play-alongit sisältävät meikäläisen lapsuuden/varhaisteiniyden parhaimpien piirrettyjen hittisävelmät, taustat on erittäin hyvät, toisin sanoen melko lähellä originaaleja. Hyvät sovitukset ja oikeita instrumentteja (tai sitten on melko hyvät samplet). Nuita play-along-vihkoja löytyy melko monelle soittimelle ja ovat mullakin aina välillä opetuskäytössä. Taitaa vaan olla että ite innostuu niistä aina enemmän kuin oppilaat, jotka ei oo vältsisti Aladdinia ym. klassikoita kokeneet :).

Essän soiton mentaliteetti on taas hakusessa. Naama loppuu minuutissa ja prässi alkaa :P. Tulostin IMSLP:n kautta Molterin konserton D-klarinetille ja ajattelin sitä kopaista. Orkesteristemmojen intonointi on melko haasteellista, ne kun eivät ole ns. korvaystävällisimmästä päästä ja toisaalta yhteissoitossa menee taas vireasiat uusiksi. Helpompi yrittää hakea soittimen oikkuja, tai siis, ominaisuuksia tuollaisilla tutuilla melodioilla (Disney!) ja ns. soolomateriaalilla.

Maanantaina pilli lähtee etelän reissulle ja sen tuloksena pitempi virityspäärynä toivottavasti mahtuu runkoon ihan kiinni asti. Tähän mennessä yritykset ovat jääneet miltei puolitiehen, kolmisen milliä jää auki päärynä.

Jäi nyt tuo Disney-vaihe päälle: Spotifystä löytyy hittilevyjä ja mietin jotta eipä oo tullu nähtyä Aladdinia tai Leijonakuningasta aikoihin. Jälkimmäinen on kyllä muistin mukaan niin surullinen, että ei rajaa! Ja oliks Pienestä merenneidosta tullu nyt joku DVD-julkaisu... Käytiinköhän me kattomassa se ihan leffateatterissa (=megahyperspektaakkelitapaus siihen aikaan meiän tuppukylässä)... Muistan hyvin vielä sen ajan kun meillä ei ollu edes videonauhuria ja kun vuokrattiin leffa niin vuokrattiin VHS-soitin kans :). Ui, piirretyt <3, es-klarinetti :P.



Ei kommentteja: