lauantai 22. lokakuuta 2011

No life naapuri

Minä tykkään nukkua. Harrastan sitä melko perinteiseen tapaan, jopa tylsästi, enimmäkseen öisin (klo 23-07 välillä). Oon melko herkkäuninen, vaikka tällä viikolla sain jo simahdettua teltassakin leiriolosuhteissa (aiemmat kaksi leiriä on menneet enemmän tai vähemmän horroksessa, kuunnellessa kuorsauksia ja muita luontoääniä). Tässä talossa on todella huono äänieristys. Johtunee 1960-luvun halppisbetonista?

Summa summarum: teininaapurini yhdistivät viime yönä voimansa ja aloittivat sen miltei tasan yhdeltätoista. Palautetta on jo vissiin annettu isännöitsijän toimesta musiikin soittamisesta läpi yön, niin fiksuina tyttöinä ja poikina hyö ei sit mussiikkii soittaneet. Sen sijaan draaman kaari tuli omassa sängyssä makoillenkin selville:

Prologi
Naapurikyylä nössöilijä saapuu kotiinsa. Kohtaa portaikossa seuruetta tulossa teininaapuri B:n majoitustiloista teininaapuri A:n majoitustiloihin. Kiroaa teinien toisiinsa tutustumista. Tietää että yöstä ei tule seesteinen.
1. kohtaus
Kello lähestyy yhtätoista. Ovi kolahtaa kiinni, ovikellon rimputus kaikuu rappukäytävässä. Pari teinipoikaa ölisee. Ölinät jatkuvat ja lisääntyvät usempien äänien ölinämassaksi teininaapuri A:n kotikolossa.
2. kohtaus
Seurueet saavat kiistaa aikaan, seuraa pitkäkestoinen porukan poisto-selvittely-takaisin yritys-rupeama x noin 3. Teininaapuri B:n seurue jää ramppaamaan rappukäytävässä reittiä ulos-teininaapuri A:n ovikellolle-ulos-teininaapuri B:n tiloihin.
3. kohtaus
Teininaapuri B:n seurue pitää ölinäkuorotreenejä ulkosalla makuuhuoneiden ikkunoiden alla. Kehittelevät riitaa keskenään. Juoksevat äkkiä sisälle karkuun ohi ajavaa poliisipartiota.
Epilogi
Naapurikyylä nössöilijä ei kykene heräämään klo 5.45 vajaan kolmen tunnin yöunien jälkeen, missaa bussin kotiakotia. Laatii blogikirjoituksen rakkaista naapureistaan ja allekirjoittaa täysimittaisen naapurikyylän työsopimuksen. Edessä seuraavan valituksen laadinta isännöitsijälle.

Järjestyssäännöt ei taida kuulua 1990-luvulla syntyneiden sanavarastoon?

(c) Chris Madden

Ei kommentteja: