perjantai 18. maaliskuuta 2011

New York: sinne ja takaisin

Chrystie Streetiltä eli "meijjän kavulta"

Tuli käytyä Jenkkilöissä keikaus (4.-13.3.). Hyödynnettiin viime kesänä saadut Blue1:n hyvitysvoucherit (300€) lentoihimme, hintaa jäi rapiat 400 € meno-paluulle täältä HKIn ja Tukholman kautta Newarkin kentälle.



Ale-Converseja!
Vasemmalla Yellow Rat Bastardista (~$20), oikealla Shoemaniasta $15

Kokeiltiin kompin kääntöä valvomalla lähtöä edeltänyt yö, mutta eihän se käytännössä aivan onnistunut. Pari ekaa iltaa tuli Nukkumatti siinä seiskan tienoilla...


Näkymää Bryant Parkista Times Squaren suuntaan siirtyessä

Lennot oli sen verran myöhässä ettei meiän laukut ehtineet samaan aikaan perille. Onneksi ei tarvinnut kuin yön yli ootella. Majoituimme Chinatownin liepeillä Comfort Inn Manhattan Bridge-nimisessä hotlassa, joka oli ihan jees. Hintaa tuli kaupunkiverojen ja kaikkien muitten verojen jälkeen 420€ per nenä eli ei kovin paha yhdeksältä yöltä. Huone oli siisti, sänky mukava (niijuu, meiän piti siis nukkua queensize-parisängyssä, mutta hyvin mahuttiin 160 sentille ilman kontakteja!), oma kylppäri löytyi ja "Karppaajan kauhu"-aamiainenkin täytti mukavasti. Täytti ehkä liikaakin, vimpan päivän kuvista kyllä huomaa meikäläisen nassun jo levinneen uusiin ulottuvuuksiin... Aamupalaksi oli siis keitettyjä kanamunia, kolmea erilaista muroa, kahvia, mehua, bageleita, paahtoleipää, levitteitä (pähkinävoi, hyytelö, voi, tuorejuusto), muffineja ja tietty donitseja. Viimosina aamuina ei enää appelsiineja tai omenoita meille asti riittäny...


Bryant Park

Manhattanilla siis liikuttiin MetroCardilla, viikon kortti rajoittamattomilla matkoilla maksoi $29. Mää hukkasin omani torstaina ja ostin sitten ladattavan MetroCardin. Aika nopeasti meni aina $10 lataukset... Ja ilokseni löysin sen "hävinneen" kortin kotia palatessani lompakosta (minkä olin varmaan kolmesti tutkinut läpi paikan päällä...).


Times Squaren tienoilta

Newarkin kentältä Manhattanille siirtymistä joutui hieman pohtimaan. Terminaalien välillä liikennöi AirTrain, jolla mekin siirryimme varsinaiselle Newarkin "juna-asemalle". Luulimme ostaneemme tiketit ns. koko rahalla perille asti, mutta Newarkin asemalta mentiinkin $13 hinnalla vain muutama hassu pysäkinväli ja sitten piti vaihtaa Path-linjalle, johon piti ostaa oma MetroCardinsa (joka ei siis käy muille linjoille). Automaatin toimintoja pähkäiltyämme saimme ostettua kahden kerran piljetit, joista minun versio toimikin sitten vissiin vain kertaluonteisesti. Hohhoij. Päästiin kuitenkin ilman sen suurempia mutkia World Trade Centerin asemalle, josta ostettiin ne viikon MetroCardit ja jalkauduttiin etsimään hotellia. Poislähtiessä otimme suosiolla autopalvelun pirssin, matkalaukkujen kanssa metrossa raahautuminen ei tuntunut niin houkuttelevalta. Kuljettajamme oli aasialaista alkuperää ja meinasi olla hieman tulkintavaikeuksia käsitteissä international-continental. Mutta päästiinpä oikeeseen terminaaliin ja tuli koettua automatka New Jerseyn teollisuusalueiden läpi.

Siinä hieman kulkemisista, pistetäänpä matkakertomus/-muistelo erikseen, niin on helpompi nuita kuviakin hallita. Ehkä.

Ei kommentteja: